Maija Ristimäki

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti

Ravitsemusasiantuntijana haluan auttaa asiakkaitani kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vahvuuksiani asiantuntijana ovat ihmisläheisyys ja halu auttaa ja tukea muutosten toteuttamisessa. Ohjaukseni perustuu asiakaslähtöisyyteen ja minulle on tärkeää kohdata jokainen asiakas yksilönä huomioiden erilaiset arjen haasteet ja asiakkaan voimavarat.

Ravitsemusfilosofiani perustuu 80:20-ajattelulle, sillä terveellisesti syömisen ei tarvitse olla tylsää ja ankeaa pilkun viilaamista vaan rentoa ja joustavaa, mikä mahdollistaa myös terveen ruokasuhteen kehittymisen.

Erityisosaamisalueitani ovat syömishäiriöiden ja häiriintyneen syömiskäyttäytymisen ravitsemushoito, urheilijan ja liikkujan ravitsemus, erilaiset vatsa- ja suolistovaivat sekä painonhallinta.

Toimin ravitsemusterapeuttina Turun yliopistollisen keskussairaalan syömishäiriöyksikössä ja lisäksi luennoin ja ohjaan asiakkaita yksityisvastaanotolla.

Ohjeet etävastaanotolle saat ajanvarauksen vahvistusviestin mukana.

Tarjoamani palvelut
Elintapamuutokset
Kestävä painonhallinta
Liikunta
Luennot
Ruokasuhde
Syömishäiriöt
Työhyvinvointi
Vatsa & suolisto
Energisempi arki ruokavalinnoilla
Kohti kasvispainotteisempaa ruokailua
Kestävä painonhallinta
Liikkujan ravitsemus
Vatsan ongelmat kuriin
Ahdistava ruoka
Palvelukielet
Suomi

Miten palvelu toimii?

01

Varaa aika

Valitse palvelu ja varaa aika jollekin kyseistä osaamista omaavista ravitsemusterapeuteistamme. Ensimmäisen käynnin maksu tapahtuu korttimaksulla  ajanvarauksen yhteydessä.

02

Linkki tapaamiseen

Varattuasi ajan ravitsemusohjaukseen, saat sähköpostiisi ohjeet sekä linkin etävastaanotolle liittymistä varten.

03

Keskustele!

Liity etävastaanotolle sähköpostiin saamiesi ohjeiden mukaan ja pääsette aloittamaan. Videotapaamiseen tarvitset nettiyhteydellä varustetun älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen.

04

Vastasimmeko odotuksiisi?

Saat linkin palautelomakkeeseen tapaamisenne jälkeen, johon vastaaminen on vapaaehtoista.

Jatkokäynti on hyödyllinen tavoitteidesi seurantaa ajatellen. Voit sopia uuden ajan heti ravitsemusterapeuttisi kanssa, tai varata jatkokäynnin myöhemmin sivuiltamme.

Zoom-palaveri ravitsemusterapeutin kanssa

Ajankohtaisia artikkeleita

Ravitsemuksen ammattilaiset

Laillistetut ravitsemusterapeutit ovat terveydenhuollon ainoa ammattiryhmä, jolla on ravitsemushoitoon ja -terapiaan erikoistunut yliopistokoulutus. Ravitsemusterapeutiksi voi opiskella Suomessa vain Itä-Suomen yliopistossa, Kuopiossa. Terveystieteiden maisterin ja laillistetun ravitsemusterapeutin... Lue lisää
Blueberry and blackberry ice-cream

Millaista on ravitsemustieteiden opiskelu Itä-Suomen yliopistossa?

Suomessa laillistetuksi ravitsemusterapeutiksi voi opiskella ainoastaan Itä-Suomen yliopistossa Kuopion kampuksella. Ravitsemustiedettä voi opiskella myös Helsingin yliopistossa maisteriohjelmassa, mutta opinnot eivät johda laillistetun ravitsemusterapeutin ammattiin. Ravitsemusterapeutin... Lue lisää
kävelevä nainen

Mitä ravitsemusterapiassa tapahtuu?

Kysymys, jota meiltä ravitsemusterapeuteilta kysytään usein sosiaalisessa mediassa. Toisinaan vielä törmäämme alan klassikko-olettamuksiin, kuten ”siellä kerrataan vain lautasmallia”. Onneksi kuitenkin viisi vuotta yliopistossa on valmentanut... Lue lisää

Mihin tarvitaan laillistettua ammattinimikettä?

Mitä yhteistä on ravintoneuvojalla, ravintoterapeutilla tai diplomi-ravintoneuvojalla? Se, että ne voivat tarkoittaa ihan mitä hyvänsä!  Tarkistatko hammaslääkäriin mennessäsi, onko kyseinen ammattilainen hammaslääketieteen lisensiaatti? Entä fysioterapeutti,... Lue lisää