Marika Luukkonen

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti

Ravitsemusterapeuttina olen kannustava ja ymmärtävä. Kohtaan sinut ja haasteesi lempeästi, mutta yhdessä ratkaisuja etsien. Koen, että tuomitsematon ja rento kohtaaminen ovat avainasemassa ravitsemusasioiden korjaamisessa. Vastaanotolla puhumme varmasti syömisen ja ruoan lisäksi myös niihin liittyvistä tunteista ja ajatuksista.

Erityisosaamistani ovat raskaus- ja imetysajan sekä lapsiperheiden ravitsemus, erikoisruokavaliot kuten keliakia ja ruoka-allergiat sekä kestävä painonhallinta. Työskentelen tällä hetkellä yrittäjänä tarjoten etäpalveluja. Toimin myös Lola&Lykke -äitiysyrityksen asiantuntijatiimissä tuottaen sisältöä raskauteen ja äitiyteen liittyvistä ravitsemusaiheista.

On huippua pystyä auttamaan sinua juuri siellä missä oletkin, kilometreistä huolimatta. Minulle jokaisen asiakkaani hyvinvointi ja jaksaminen ovat sydämenasia. Tervetuloa vastaanotolle, just sellaisena kuin olet!

Marika on äitiyslomalla ja avaa Laraten sivuille viikonloppuvastaanotot jälleen loppuvuodesta 2022. Marikan uutiskirjeen ja ajantasaiset kuulumiset löydät hänen sivuiltaan:

www.marikaluukkonen.com

Ohjeet etävastaanotolle saat ajanvarauksen vahvistusviestin mukana.

Tarjoamani palvelut
Elintapamuutokset
Kasvisruokavalio
Kestävä painonhallinta
Lapset
Luennot
Raskausaika
Ruokasuhde
Vegaaniruokavalio
Energisempi arki ruokavalinnoilla
Painopiste kasvisruokaan
Kestävä painonhallinta
Lapsiperheen ja odottavan äidin ravitsemus
Ahdistava ruoka
Lahjakortti
Luennot ja sisällöntuotanto
Palvelukielet
Suomi
Englanti

Miten palvelu toimii?

01

Varaa aika

Valitse palvelu ja varaa aika jollekin kyseistä osaamista omaavista ravitsemusterapeuteistamme. Ensimmäisen käynnin maksu tapahtuu korttimaksulla  ajanvarauksen yhteydessä.

02

Linkki tapaamiseen

Varattuasi ajan ravitsemusohjaukseen, saat sähköpostiisi ohjeet sekä linkin etävastaanotolle liittymistä varten.

03

Keskustele!

Liity etävastaanotolle sähköpostiin saamiesi ohjeiden mukaan ja pääsette aloittamaan. Videotapaamiseen tarvitset nettiyhteydellä varustetun älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen.

04

Vastasimmeko odotuksiisi?

Saat linkin palautelomakkeeseen tapaamisenne jälkeen, johon vastaaminen on vapaaehtoista.

Jatkokäynti on hyödyllinen tavoitteidesi seurantaa ajatellen. Voit sopia uuden ajan heti ravitsemusterapeuttisi kanssa, tai varata jatkokäynnin myöhemmin sivuiltamme.

Zoom-palaveri ravitsemusterapeutin kanssa

Ajankohtaisia artikkeleita

Ravitsemuksen ammattilaiset

Laillistetut ravitsemusterapeutit ovat terveydenhuollon ainoa ammattiryhmä, jolla on ravitsemushoitoon ja -terapiaan erikoistunut yliopistokoulutus. Ravitsemusterapeutiksi voi opiskella Suomessa vain Itä-Suomen yliopistossa, Kuopiossa. Terveystieteiden maisterin ja laillistetun ravitsemusterapeutin... Lue lisää
Blueberry and blackberry ice-cream

Millaista on ravitsemustieteiden opiskelu Itä-Suomen yliopistossa?

Suomessa laillistetuksi ravitsemusterapeutiksi voi opiskella ainoastaan Itä-Suomen yliopistossa Kuopion kampuksella. Ravitsemustiedettä voi opiskella myös Helsingin yliopistossa maisteriohjelmassa, mutta opinnot eivät johda laillistetun ravitsemusterapeutin ammattiin. Ravitsemusterapeutin... Lue lisää
kävelevä nainen

Mitä ravitsemusterapiassa tapahtuu?

Kysymys, jota meiltä ravitsemusterapeuteilta kysytään usein sosiaalisessa mediassa. Toisinaan vielä törmäämme alan klassikko-olettamuksiin, kuten ”siellä kerrataan vain lautasmallia”. Onneksi kuitenkin viisi vuotta yliopistossa on valmentanut... Lue lisää

Mihin tarvitaan laillistettua ammattinimikettä?

Mitä yhteistä on ravintoneuvojalla, ravintoterapeutilla tai diplomi-ravintoneuvojalla? Se, että ne voivat tarkoittaa ihan mitä hyvänsä!  Tarkistatko hammaslääkäriin mennessäsi, onko kyseinen ammattilainen hammaslääketieteen lisensiaatti? Entä fysioterapeutti,... Lue lisää