Yksilöllistä ravitsemusohjausta

Ravitsemusterapian tavoitteet

Terveyden edistämistä asiakkaan lähtökohdista

Toiveidesi ja tarpeidesi mukaan ravitsemusterapeutin tapaaminen sisältää niin tietoa, neuvontaa kuin konkreettisia vinkkejä ja tukea – tavoitteet asetat itse, me annamme tukea ja työkaluja niiden saavuttamiseen. 

Ravitsemusterapian keinoin voidaan vaikuttaa esimerkiksi kolesteroliarvoihin ja korkeaan verenpaineeseen, lievittää suolistosairauksien tai allergioiden oireita sekä pohtia tekijöitä tunnesyömisen ja painonhallinnan taustalla. Saavutettavissa olevien muutostavoitteiden muotoilu asiakkaan ehdoilla on keskeinen osa ammattitaitoamme.

Aina on hyvä hetki puhua ravitsemuksesta

Milloin ravitsemusterapeutille?

Parempi ennemmin kuin myöhemmin. Lähetteeksi riittää oma kiinnostus: voit tulla ravitsemusterapeutin vastaanotolle, vaikka sinulla ei ole todettu ravitsemushoitoa vaativaa sairautta – päinvastoin! Pienempikin huolen riittää. Terveyttä edistävät tottumukset ja joustava suhde ruokaan ovat hyväksi voinnille ikään ja elämäntilanteeseen katsomatta.

Koulutuksella on väliä

Miksi laillistettu ravitsemusterapeutti?

Ravitsemusterapiakoulutusta tarjotaan vain Kuopiossa, Itä-Suomen yliopistossa. Jokainen ravitsemusterapeutti valmistuu ensin terveystieteiden maisteriksi, jonka jälkeen tietyin opintosuorituksin voi hakea laillistetun ravitsemusterapeutin ammattinimikettä. Suomessa laillistetun ravitsemusterapeutin pätevyys on noin 600 ammattilaisella.

Jokainen Laraten ravitsemusterapeutti on Valviran hyväksymä terveydenhoitoalan ammattihenkilö. Voit siis luottaa ravitsemusterapeuttien ohjauksen perustuvan kansallisiin hoito- ja ravitsemussuosituksiin. Toimimme aina tutkittuun tietoon perustuen, asiakasta kunnioittaen ja hänen parastaan ajatellen – ilman pelkoa syyllistämisestä tai rajoittamisesta. 

Aitoja asiakkaidemme kokemuksia

Henkilöt-3
Minut kohdattiin arvostavasti. Sain asiantuntevaa palvelua ja tilanteeni huomioitiin kokonaisvaltaisesti. Oli mukava saada ohjeita, joita hyödyntää arjen ruokailuissa ja positiivista palautetta siitä mikä oli jo toimivaa. Nyt on paljon helpompi lähteä kohti oireettomampaa elämää.
Ulla-Elina
Energisempi arki
14
Ruokavaliolaskelman pohjalta keskustelimme syömiseeni vaikuttavista tekijöistä ja sain uutta tietoa omien ruokailutottumusteni terveellisyydestä. Pystyin yllättävän helposti tekemään pieniä muutoksia, joilla parantaa ja monipuolistaa omaa ruokailua.
Petro
Ruokavalioanalyysi
Henkilöt-5
Kaikki vaan sujui mutkattomasti! Sain apua tarvitsemaani, terapeutti oli lempeä ja kohtasi minut aidosti 🙂
Naisasiakas
Ahdistava ruoka

Tutustu ravitsemusterapeutteihin!

Reetta Eerikäinen
Reetta Eerikäinen
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti
Terveelliset ruokailutottumukset, jotka kestävät arjessa ja joustavat juhlassa? Rakennetaan ne yhdessä! Autan työikäisiä ja ikääntyneitä erilaisten ravitsemuksen haasteiden ratkomisessa.
Elintapojen muuttaminen alkaa prioriteettien tunnistamisesta. Vastaanotollani ruokavalio suunnitellaan elämäntilanteen mukaan, ei elämää ruokailujen mukaan. Muutoksia tehdään hyvinvoinnin vuoksi,... Lue lisää
Ravitsemusterapeutti Tiia Vuorenmaa
Tiia Vuorenmaa
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti
Hei, onko sinulla jokin ravitsemushaaste, jonka ratkaisemiseen kaipaat tukea ja työkaluja? Olen täällä sinua varten! Vastaanotollani olemme tiimi, joka työskentelee yhdessä kohti tavoitteitasi. Tervetuloa!
Tarvitsetko apua hyvinvointia tukevien ruokailutottumusten löytämisessä, pysyvien muutosten toteuttamisessa tai ravitsemuksesi riittävyyden arvioinnissa? Minulle on tärkeää, että löydämme... Lue lisää
Ravitsemusterapeutti Marika Luukkonen
Marika Luukkonen
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti
Kaipaatko ymmärrystä ja inspiroivaa ohjausta ravitsemushaasteisiin? Vastaanotolla rakennamme kanssasi lempeämpää suhdetta ruokaan ja itseesi, etsien yhdessä ratkaisuja ja keinoja, jotka sopivat sinun ja perheesi arkeen.
Ravitsemusterapeuttina olen kannustava ja ymmärtävä. Kohtaan sinut ja haasteesi lempeästi, mutta yhdessä ratkaisuja etsien. Koen, että tuomitsematon ja... Lue lisää
Jasmin Mattsson
Jasmin Mattsson
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti
Kaipaatko tukea ruokasuhteen ja syömisen hallinnan pulmiin, pysyvään painonhallintaan ja elintapamuutoksiin tai kuntoliikkujan ravitsemushaasteisiin? Tervetuloa vastaanotolleni omana itsenäsi – löydetään yhdessä kestävät ratkaisut hyvinvointisi tueksi!
Omaa kehoa kunnioittaen rakennetut elintavat ja elämää kestävä painonhallinta ovat vahvinta osaamistani. Vastaanotollani lopetetaan laihduttaminen ja unohdetaan kalorien... Lue lisää
Ravitsemusterapeutti Maija Ristimäki
Maija Ristimäki
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti
Vastaanotoltani saat apua sekä ravitsemuksellisiin että ruoka- ja kehosuhteen haasteisiin. Kohtaan jokaisen asiakkaani arvokkaana yksilönä. Sinun tavoitteesi ja toiveesi ovat ohjauksen ytimessä. Tervetuloa vastaanotolleni!
Kamppailetko hallitsemattoman syömisen, kehopaineiden tai vatsaongelmien kanssa? Tai oletko muuten huolissasi jostain omaan syömiseesi liittyvästä?  Ravitsemusasiantuntijana haluan auttaa sinua kohti kokonaisvaltaista... Lue lisää
Ravitsemusterapeutti Anna Ruponen
Anna Ruponen
TtM, Laillistettu ravitsemusterapeutti
Kaipaatko tukea painonhallintaan, arjen ruokailuun, lapsen syömisen haasteisiin tai kasvispainotteisen ruokavalion koostamiseen? Minulta saat yksilöllisesti suunnattuja, käytännönläheisiä vinkkejä monipuoliseen ja terveyttä edistävään ruokailuun.
Olen työskennellyt terveyskeskuksessa lasten ja nuorten ravitsemusterapeuttina ja ryhmäohjaajana painonhallintaryhmissä. Lähestyn asiakasta rennolla ja sallivalla asenteella ruokaa ja... Lue lisää