Larate-logo-turkoosi
Yksilöllistä ravitsemusohjausta

Ravitsemusterapian tavoitteet

Terveyden edistämistä asiakkaan lähtökohdista

Ravitsemusterapeutin tapaaminen sisältää keskustelua, tietoa ja käytännön muutosehdotuksia – tavoitteet asetat itse, ravitsemusterapeutilta saat tukea ja työkaluja niiden saavuttamiseen. Muutostavoitteiden muotoilu asiakkaan ehdoilla on keskeinen osa ammattitaitoamme!

Ravitsemusterapian harjoitteilla voidaan muokata syömistottumuksia tai pohtia ongelmallisen syömisen syitä. Tavoitteena voi olla myös parantaa jaksamista, vaikuttaa painoon tai laskea kolesteroliarvoja ja verenpainetta. Ruokavaliolla voi lievittää suolistosairauksien ja  allergioiden oireita.

Aina on hyvä hetki puhua ravitsemuksesta

Milloin ravitsemusterapeutille?

Parempi ennemmin kuin myöhemmin. Lähetteeksi riittää oma kiinnostus: voit tulla ravitsemusterapeutin vastaanotolle ilman erityistä oiretta tai ravitsemushoitoa vaativaa sairautta. Terveyttä edistävät tottumukset ja joustava suhde syömiseen ovat hyväksi voinnille ikään ja elämäntilanteeseen katsomatta.

Koulutuksella on väliä

Miksi laillistettu ravitsemusterapeutti?

Suomessa kaikki ravitsemusterapeutit ovat valmistuneet Itä-Suomen yliopistosta ensin terveystieteiden maisteriksi. Tämän jälkeen tietyin opintosuorituksin voi hakea laillistetun ravitsemusterapeutin ammattinimikettä.

Jokainen Laraten ravitsemusterapeutti on Valviran hyväksymä terveydenhoitoalan ammattihenkilö. Voit siis luottaa ravitsemusterapeuttien ohjauksen perustuvan kansallisiin hoito- ja ravitsemussuosituksiin. Toimimme aina tutkittuun tietoon perustuen, asiakasta kunnioittaen ja hänen parastaan ajatellen – ilman pelkoa syyllistämisestä tai rajoittamisesta. 

Asiakkaidemme kertomaa

Group 23
Minut kohdattiin arvostavasti. Sain asiantuntevaa palvelua ja tilanteeni huomioitiin kokonaisvaltaisesti. Oli mukava saada ohjeita, joita hyödyntää arjen ruokailuissa ja positiivista palautetta siitä mikä oli jo toimivaa. Nyt on paljon helpompi lähteä kohti oireettomampaa elämää.
Naisasiakas
Energisempi arki ruokavalinnoilla
Group 23-6
Kiitos Reetalle hyvästä sessiosta! Vaikka jännitti, pysyin kuitenkin hyvin kärryillä ja sain heti toteutettavia ideoita kokeiltavakseni. Olen tällä viikolla toteuttanut näitä ideoita jokaisena päivänä ja tunnen muutoksen jo nyt!
Naisasiakas
Vatsan ongelmat kuriin
Group 23-5
Ruokavaliolaskelman pohjalta keskustelimme syömiseeni vaikuttavista tekijöistä ja sain uutta tietoa omien ruokailutottumusteni terveellisyydestä. Pystyin yllättävän helposti tekemään pieniä muutoksia, joilla parantaa ja monipuolistaa omaa ruokailua.
Miesasiakas
Ruokavalioanalyysi
Group 23-4
Kiitos jokaisesta etävastaanotosta, odotin niitä innolla ja sain hyvin vinkkejä sekä neuvoja! Iso kiitos niistä. Tämä on todella mielenkiintoinen ja hyvä yhteisö, tällaisia pitäis olla lisää. Ihana paikka! Ps. Uusista blogiteksteistä olisin kiinnostunut!
Naisasiakas
Kestävä painonhallinta
Group 23-2
Ihana ravitsemusterapeutti, jonka kanssa synkkasi todella hyvin. Hyviä ohjeita vegaaniruokavalioon ja syömisrytmiin.
Naisasiakas
Vegaaniruokavalio
Group 23-8
Hyvä kun voi käyttää Epassin saldoa, helppo varata ja etävastaanotto oli kätevä. Sain vastauksia kysymyksiin ja apuja haasteisiini.
Miesasiakas
Energisempi arki ruokavalinnoilla

Tutustu ravitsemusterapeutteihin!

Sanna Nylund
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti
Olen apunasi, kun tarvitset tukea, ymmärrystä ja työkaluja syömiseen liittyviin haasteisiin. Lähdetään yhdessä rakentamaan polkua kohti parempaa hyvinvointia, juuri sinulle sopivin askelin. Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni.
Ruoka ja syöminen ovat ilon asioita, mutta joskus ne voivat aiheuttaa myös päänvaivaa. Haluan auttaa sinua voimaan paremmin... Lue lisää
Ilana-Stolberg
Ilana Stolberg
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti
Oletko pohtinut elämäntapoihisi liittyviä muutoksia, joiden toteutukseen kaipaat tukea? Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni missä tahansa ruokavalioon ja elämäntapamuutokseen liittyvissä asioissa, tai jos toiveissasi on parantaa suhdettasi ruokaan tai omaan kehoon.
Onko sinulla elämäntapoihisi liittyviä muutostoiveita, joiden toteutukseen kaipaisit tukea? Mietityttääkö sinua jokin syömiseen liittyvä asia tai haluaisitko parantaa... Lue lisää
Reetta Eerikäinen
Reetta Eerikäinen
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti
Terveelliset ruokailutottumukset, jotka kestävät arjessa ja joustavat juhlassa? Rakennetaan ne yhdessä! Autan työikäisiä ja ikääntyneitä erilaisten ravitsemuksen haasteiden ratkomisessa.
Elintapojen muuttaminen alkaa prioriteettien tunnistamisesta. Vastaanotollani ruokavalio suunnitellaan yksilöllisesti elämäntilanteen mukaan, ei elämää ruokailujen mukaan. Muutoksia tehdään hyvinvoinnin... Lue lisää
Jasmin Mattsson
Jasmin Mattsson
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti
Kaipaatko tukea ruokasuhteen ja syömisen hallinnan pulmiin, pysyvään painonhallintaan ja elintapamuutoksiin tai kuntoliikkujan ravitsemushaasteisiin? Tervetuloa vastaanotolleni omana itsenäsi – löydetään yhdessä kestävät ratkaisut hyvinvointisi tueksi!
Omaa kehoa kunnioittaen rakennetut elintavat ja syömisen psykologiset haasteet ovat vahvinta osaamistani. Vastaanotollani lopetetaan laihduttaminen ja unohdetaan kalorien... Lue lisää
Ravitsemusterapeutti Maija Ristimäki
Maija Hietanen
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti
Vastaanotoltani saat apua sekä ravitsemuksellisiin että ruoka- ja kehosuhteen haasteisiin. Kohtaan jokaisen asiakkaani arvokkaana yksilönä. Sinun tavoitteesi ja toiveesi ovat ohjauksen ytimessä. Tervetuloa vastaanotolleni!
Maija jää vanhempainvapaalle 5.2.2024 Kamppailetko hallitsemattoman syömisen, kehopaineiden tai vatsaongelmien kanssa? Tai oletko muuten huolissasi jostain omaan syömiseesi liittyvästä?  Ravitsemusasiantuntijana haluan... Lue lisää
Ravitsemusterapeutti Evy Peltola
Evy Peltola
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti
Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni! Oli asiasi iso tai pieni, käydään se yhdessä läpi ja mietitään niihin sinun arkeesi sopivat ratkaisut. Vastaanotollani voimme pureutua esimerkiksi suolisto-oireiden selvittämiseen, vegaani- ja kasvisruokavalion hiomiseen tai pysyvien elämäntapamuutosten rakentamiseen.
Vastaanotollani käsittelen asiakkaan elämäntilannetta kokonaiskuvan ja toiveet huomioiden. Vahvuuteni on taito kohdata jokainen asiakkaani inhimillisesti ja yksilönä. Olen... Lue lisää